Det ble bekreftet på en pressekonferanse klokken 13 torsdag.
-Dette er en historisk dag for Oslo og Oslo Kino. Vi ville kun selge Oslo Kino hvis vi fikk rett pris fra rett eier. Den eieren har vi funnet, sa byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke da Egmont Nordisk Film ble presentert som kjøperne av Oslo Kino.
Oslo kommune får ca. 600 millioner kroner i inntekter fra salget. Inkludet eiendomsutgifter beløper prisen Egmont må betale seg til 630 millioner kroner, opplyste Bjercke.
Bruker penger på bibliotek og Munch-museum
-Disse pengene vil komme godt med når vi skal bygge nytt hovedbibliotek og Munch-museum, la han til.
Han sa at Egmont har presentert planer og visjoner som skal gjør Oslo til Norges filmhovedstad.
Her er Oslos tapte kinoperler Det har lenge vært spekulasjoner rundt hvem som skal overta driften av Oslo Kino. Svenske Bonnier/SF Kino og danske Egmont med underselskapet Nordisk Film Biografer, har vært ansett som de fremste konkurrentene i budkampen.
Torsdag var det altså klart at danskene trakk lengste strå.
SF Kino ute av dansen
Ingen fra SF Kino eller Bonnier er til stede på dagens pressekonferanse, bekrefter administrerende direktør Ivar Halstvedt i SF Kino overfor Aftenposten.no.
-Vi har andre gjøremål i dag, er hans korte svar en time før pressekonferansen starter.
Salg også i Bergen
Dette er det andre store kinosalget i Norge på få måneder. I januar bestemte byrådet i Bergen seg for å selge 49 prosent av aksjene til SF Kino for 88 millioner kroner.
Folket vil beholde kinoene Egmont er et av Nordens største mediekonserner og utgir medier i over 30 land. Selskapet har ca. 6400 ansatte og hadde i fjor en årsomsetning på 12 milliarder norske kroner.
Et av selskapene i porteføljen er Nordisk Film Biografer, som hovedsaklig har kinodrift i Danmark, foruten at det eier 66 prosent av Drammen Kino i Norge. I Danmark omfatter driften 17 kinoer.
Solgte 6 millioner kinobilletter
Totalt omsatte Nordisk Film Biografer seks millioner kinobilletter fra sine 230 saler i 2012. Til sammenligning ble det i hele Norge solgt noe over 12 millioner billetter. Oslo Kino sto for 2,3 millioner av dette.
Egmont er også en stor produsent og distributør av film, blant annet som en av de største investorene i de to Oscar-nominerte filmene Kon-Tiki og danske En kongelig affære.
Egmont-sjef: Film er best på kino
Da Aftenposten intervjuet Egmonts danske konsernsjef, Steffen Kragh, i november 2011 i forbindelse med ukebladet Hjemmets 100-årsjubileum, uttalte han følgende om selskapets ambisjoner innen filmområdet:
Vil ha arthauskino og teater ved Akerselva - Vi produserer selv 15-20 filmer årlig, og hovedmengden av inntektene fra disse kommer fra kinovisninger. Personlig mener jeg film absolutt er best på kino. Det er da du får den store fellesopplevelsen sammen med venner og familie. Men vi ser også nå en eksplosiv vekst i salget av film via Video On Demand-tjenester. Dette kommer til å vokse kolossalt i årene som kommer.
Egmont hadde i 2012 et rekordresultat. Omsetningen steg til 12,04 milliarder danske kroner, mot 10,33 milliarder i 2011.
Resultat før renter og avskrivninger: nær 1.4 milliarder kroner.
Overtok norske TV 2
Hovedårsaken til stigningen i omsetning og overskudd er overtakelsen av norske TV 2 i februar i fjor, da Egmont ble eneeier.
Norges største kinoselskap
Oslo Kino AS er Norges største kinovirksomhet med ca. 350 ansatte. Bedriften driver gjennom datterselskapet Oslo Kinodrift AS syv kinoer med til sammen 27 saler i Oslo. Aksjene har inntil nå vært eid i sin helhet eid av Oslo kommune.
Utelukker ikke amerikanisering av Oslo Kino Oslo Kino er også heleier av datteselskapet Norsk Kinodrift AS med kinoer i Asker, Askim, Halden, Horten, Hønefoss, Kilden, Kristiansund og Verdal.
Kinoene har årlig 2,3 mill. besøkende og en omsetning på ca. 285 mill. kroner.
nyhetene24.no
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.