viernes, 12 de abril de 2013

Klart for runde to med Rock N’Roll


Barbed Wire og originalvokalist og originalmedlem i AC/DC, Dave Evans, starter lørdag sin andre turné sammen, med konsert i kulturhuset i Surnadal.


 Det er fantastisk å være tilbake. Jeg elsker Norge, det er av de vakreste landene i verden. Da jeg var her i fjor, var folket fantastiske mot meg og de elsker min form for rock. Jeg drar dit folk ønsker meg, og gleder meg som bare det til og endelig sette i gang, sier Dave Evans til avisa Sør-Trøndelag.
Turnestart i Surnadal
Og Evans må ikke vente lenge. På lørdag er det turnestart, med konsert i Surnadal kulturhus. ST erfarer at flere fra Meldal tenker å ta turen.
Barbed Wire-gitarist Atle Steigedal håper på å treffe så mange kjentfolk som mulig, når de spiller så nært hjemkommunen.
– Dette blir den mest lokale konserten, av de vi spiller på denne turneen. Jeg håper så mange som mulig kommer og tar en fest med oss, sier Steigedal.
Elsker snø
Evans, som også var med meldalsbandet på turne i fjor sommer, bor for tiden på Storås.
– Jeg blir her i to måneder, og denne gangen ville Atle ha huset sitt i fred, ler han og fortsetter:
– Det er flott her, så lenge jeg får ha et privatliv er jeg glad. Butikken er bare et steinkast unna, det samme er øvingslokalet. Det er snø så langt jeg kan se, det er aldeles nydelig, sier Evans og påpeker at han ikke ser snø like ofte som oss.
Større enn sist
De aller fleste konsertene under det to måneder lange oppholdet, spilles i helgene. Forrige gang originalvokalisten i AC/DC, som er et av verdens største rockeband, var på besøk, spilte de sju konserter. I år er de i følge Steigedal booket til å spille atten.
– Det sier jo sitt om suksessen vi hadde her i fjor. I tillegg er jo dette en spesiell anledning, da det er 40-årsjubileumsåret til AC/DC. T-skjortene vi har trykt opp til denne turneen, vil nok bli regnet som samleobjekter, sier Evans.
– Det var ikke planen at dette skulle skje igjen allerede i år, men et 40-årsjubileum er en gyllen sjanse til å gi full gass. Det kunne vi ikke la gå fra oss, sier Steigedal.
Vurderer plate
Barbed Wire og Evans snakker også om kanskje å gjøre et studioalbum sammen, en gang i fremtiden.
– Vi snakker om mange rare ideer, men tar en ting om gangen. Nå er det turneen som gjelder. Men vi har absolutt ikke noe imot å gjøre en plate med Dave, sier Steigedal.
Steigedal legger ikke skjul på at han synes det er artig å få turnere med originalvokalisten fra favorittbandet, når bandet feirer 40.
– Vi er rett og slett heldige som får være en del av dette, det er skikkelig spesielt, sier han.
I tillegg gir det bandet mer oppmerksomhet rundt om i Norge.
Forespørsler fra utlandet
– Dette er litt annerledes enn hva vi vanligvis driver med. Vi er ikke noe vanlig tribute band. Vi spiller som Barbed Wire her også.
Evans og bandet er også booket til å spille en konsert i Sverige. I tillegg har de fått henvendelser både fra Finland og Polen. Valget falt likevel på å hovedsakelig holde seg til Norge i denne omgang, da forespørselen her var mer enn stor nok.
Steigedal synes det er trist at bandet ikke får spilt flere konserter i nærmiljøet. Bandet var lenge i forhandlinger med Scenen på Orkanger om en konsert der, men den ble det aldri noe av.
– De var for treige i avtrekkeren, rett og slett. Til slutt valgte vi å ta andre tilbud, sier han.
– Vet hvordan de skal rocke
– Nå gleder vi oss til å sette i gang. Guttene i Barbed Wire vet virkelig hvordan de skal rocke, sier Evans og påpeker at vennskapet han har fått med bandet er en viktig grunn for at han ønsket å komme tilbake allerede nå.
– Det betyr selvsagt en del. Barbed Wire er ikke bare venner, men nære venner. Det er en veldig morsom gjeng å turnere med. Vi jobber såklart hardt og det blir ikke så mye søvn mens det foregår, men det er veldig moro. Hver konsertkveld er en fest og musikken vi skal spille (AC/DC) er rett og slett fantastisk, sier den australske vokalisten.
I tillegg utelukker de ikke at de kan komme til å spille en eller to låter fra sine egne prosjeker, når de først er i gang.
Slipper vinyl
Helt til slutt røper Atle Steigedal at planene for bandet etter turneen, er å slippe en samleskive på vinyl, med et par nye sanger og en del gammelt.
I tillegg inneholder pakken CD og DVD med musikkvideoer og konsertopptak folk flest ikke har sett før. Det mumles også om tysklandstur til høsten.

http://www.avisa-st.no/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.