jueves, 4 de abril de 2013

Slik blir den nye «Facebook-telefonen»

Slipper ny serie med applikasjoner denne måneden.Facebook-sjef Mark Zuckerberg presenterte torsdag hvordan deres nye samarbeid med Googles Android vil bli seende ut.
- I dag skal vi endelig snakke om denne Facebook-telefonen. Eller mer nøyaktig, hvordan Android-telefoner kan gjøres om til en mer sosial telefon, sier Zuckerberg, følgeWall Street Journal.

Facebook Inc. - Class AUke

Kurs oppdatert: 04-04-2013 kl. 19:4426.858
Facebook skal verken produsere telefoner eller operativsystem selv. Det er altså ikke bokstavelig talt snakk om noen ny telefon, men Zuckerberg beskriver produktet som «noe mye dypere enn noen annen applikasjon».
I praksis er det snakk om flere applikasjoner, ved navn «Facebook Home».
Snakkende hoder
Hovedelementet i «Home» går ut på at brukerens «hjemskjerm», som blant annet vises når tastelåsen er på, utstyres med en rullerende strøm av Facebook-innhold.
De øvrige applikasjonene vil befinne seg nederst på skjermen, og kan hentes opp som en oversiktsliste ved behov.
Grunntanken bak «Home» er ikke overraskende kommunikasjon mellom mennesker. En av de nye mulighetene applikasjonen byr på, kalles «Chat Heads». Dersom brukeren mottar en melding, vil runde bilder av avsenderen dukke opp på skjermen.
Dette bildet skal kunne flyttes rundt og interageres med uten at bakgrunnsprogrammene forsvinner.
- Teleselskapene vil merke det
Professor Arne Krokan ved NTNU mener at Facebook kan tjene på det nye produktet først og fremst fordi det gir plattformen en større andel av brukernes tid og oppmerksomhet. 
Facebook-tjenestene kan også, for eksempel kombinert med Googles nye briller, legge til rette for det som kalles sosial handel i større grad enn tilfellet er i dag.
- Der Google har laget kontekstbasert reklame, har Facebook laget relasjonsbasert reklame - altså at reklamen du eksponeres for baseres på hva vennene dine gjør. Dette fordi vi vet at vi påvirkes av andre mennesker, sier Krokan.
Professoren forteller at det er en trend at en stadig større del av kommunikasjonen brukerne imellom går via datatrafikk snarere enn teletrafikk, og tror det nye Facebook-produktet kan bidra til å styrke denne. Han mener derfor at teleselskapene er de som først vil bli påvirket av denne typen tjenester.
- Teleselskapenes tradisjonelle modell med betaling per minutt er en antikvarisk overlevning fra den gangen da en samtale bandt opp en hel linje. Slik fungerer det ikke i internettprotokollen. Der er det den totale trafikken som legger begrensninger, og tale utgjør en liten del av denne, sier han.
Samarbeider med HTC
Facebook Announces New Launcher Service For Android Phones
NY TELEFON: HTC-sjef Peter Chou viser fram «First».
Partnerskapet mellom Android og Facebook skal settes i live blant annet gjennom en billigere smarttelefon produsert av HTC, kalt «First», som etter planen når butikkhyllene allerede denne måneden.
- Vi ville ikke bygge en telefon eller et operativsystem som bare noen mennesker kommer til å bruke. Selv om vi gjorde en virkelig god jobb med telefonen, ville vi bare ha nådd én eller to prosent av brukerne, sier Zuckerberg.
«Facebook Home» vil være tilgjengelig for produkter fra HTC, Samsung og AT&T, nærmere bestemt HTC One, Samsung Galaxy S3 og S4. Produktet slippes 12. april.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.