miércoles, 10 de abril de 2013

Carlsen slo RBK-spillerne på 32 sekunder

- Helt sjukt hvor fort hodet til Magnus Carlsen fungerer, sier Mikkel «Mix» Diskerud etter å ha blitt knust av verdens beste sjakkspiller.Selv om Mix allierte seg med Pistolmannen og lagets kaptein, fikk Magnus Carlsen (22) lett match da han møtte sin gamle klassekamerat til duell tirsdag ettermiddag.
Den historiske sjakkmatchen ble til etter initiativ fra Adresseavisen.
Ideen kom da Mikkel «Mix» Diskerud (22) omtalte sin gamle kamerat fra tiden på idrettsgymnas i Oslo i svært positive ordelag på Twitter.
«Jeg har gått i klasse og trent hodet med Magnus Carlsen. Selvfølgelig bedriver han idrett. Større idrett enn noen andre jeg kjenner», skrev han i forrige uke.
Så takket han ja til å møte sin gamle klassekamerat ansikt til ansikt.

Ble mer og mer nervøs

Tirsdag ettermiddag var det klart for det store oppgjøret, i lokalene til et advokatfirma på Brattøra i Trondheim, Magnus Carlsens sponsor siden han var 13 år.
- Jeg har lest i spillerbørsen etter kamper at han pleier å styre spillet, så han har vel tenkt å gjøre det nå også, sa Carlsen før kampen.
Mix hadde i tillegg til å spille flere timer sjakk på nettet i forkant, også fått med seg lagkameratene Micke Dorsin, Tore Reginiussen, Brede Moe og Nicki Bille Nielsen på laget, for å få litt råd underveis.
Samtidig som lokalene i 8. etasje på Brattøra begynte å fylles, kjente Mix på presset.
- Jeg blir nervøs med så mange kameraer til stede, sa han.

Carlsens premisser etter hvert

Mix og co. fikk utdelt 6 minutter i lynsjakkduellen, mens Magnus Carlsen måtte gjøre unna alle sine trekk på ett minutt.
En uvant setting for mannen som forbløffer en hel sjakkverden med sitt spill, men det gikk bra til slutt.
Med fortsatt 28 sekunder igjen på klokka, tok han fram hånda og takket Mix for kampen. Sjakk matt. Da hadde RBK-gutta brukt litt over tre minutter av sine tildelte seks.
- Det var en stund angrepsmuligheter for begge, men etter hvert ble spillet mer og mer på mine premisser, sier Magnus Carlsen etter oppgjøret.

Pistolmannen misfornøyd med taktikken

Også for verdens beste er det trening i å møte amatører som Rosenborg-spillerne.
- Det er en utfordring å ha så lite tid. Jeg må ta raske beslutninger, og jeg får terpet sjakkinstinktene mine. Og jeg er fornøyd uansett når jeg vinner til slutt, sier Carlsen.
I Rosenborg-leiren var stemningen litt mer avmålt etter kampen.
Nicki Bille Nilsen, mannen som på grunn av sin noe spesielle magetatovering er blitt kjent som Pistolmannen, var ikke helt fornøyd med Mix' taktikk underveis.
- Vi hadde et taktikkmøte før vi begynte, men jeg synes ikke han fulgte planen vår. Han ville sikkert spille sitt eget spill, og det er greit nok, sier Bille Nilsen.

Tror ikke Tone ble imponert

Dansken hevder dessuten at han ikke stilte opp til sjakkduellen, med hele byens medier til stede, for å imponere Tone Damli, som han flørtet åpenlyst med etter kampen mot Sogndal sist søndag.
- Hun ble nok ikke spesielt imponert av det her.
- Har dere hatt noe kontakt?
- Nei, det vil jeg ikke si noe om, sier dansken.
Etter sjakkduellen har forøvrig Mix igjen uttalt seg om sjakksporten på Twitter. Han er fortsatt like imponert, selv med en viss spenning underveis i oppgjøret på Brattøra: «Fornøyd, tross ufortjent tap. Helt sjukt hvor fort hodet til @MagnusCarlsen fungerer. Stor respekt», skrev han tirsdag ettermiddag.

adressa.no

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.